Värt att veta

Vissa saker är värt att veta innan vi kommer till er och arbetar med er brunn. Tänk på att det vi gör är att ge de bästa möjligheterna att komma åt ert vatten.

Det är inte så att det finns obegränsat med vatten där ni bor, det finns många begränsningar när brunnsborraren anlägger en brunn, t.ex. olika bergarter som man inte vill ta vatten ur eller saltvattenlager som ligger i berget sedan lång tid tillbaka.

När man har en nyborrad brunn eller en brunn som är nytryckt så är det oftast mycket grumligt vatten. Hur du får rent vatten snarast möjligt är svårt att säga men vår erfarenhet är att om det är mycket stor vattentillgång i brunnen så kan man pumpa ur det grumliga. Är det mindre tillgång av vatten är det bättre att låta brunnen ”vila” så att det grumliga får lägga sig på botten av brunnen.

Det är viktigt att veta att de garantier som din brunnsborrare lämnar på tim/dygnsliter oftast gäller vid enskilt behov. Man räknar med 200 l/dygn per person och det är då inte rimligt att man tömmer sin brunn i flera omgångar, det tar då längre tid för vattnet att ta sig till er brunn, man kan till och med pumpa sönder sin egen brunn. Var rädd om ert vatten.